Autor: Informer.rs

09.05.2022.

14:46

Foto: Tanjug/AP

Sport

SRBIJO, BUDI PONOSNA! NIKOLA JOKIĆ JE OPET MVP NBA LIGE!

Ovu informaciju preneo je novinar ESPN- a Adrian Vojnarovski, koji je dobro upućen u NBA dešavanja.

Srpski centar Nikola Jokić je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine. Vojnarovski najavljuje da će zvanična potvrda NBA lige uslediti tokom ove nedelje.

Došao je Nikola Jokić do prestižnog do priznanja ispred dvojice glavnih rivala - Džoela Embida asa Filadelfije i Janisa Adetokumba iz Milvokija 

Nikola Jokić je do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu. Kada je o plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti. 

Informer

MVP, MVP, MVP - Nikola Jokić

Jokić je praktično sam, bez adekvatne podrške saigrača, odveo Denver u plej-of sa skorom 48-34. Nagetse je u doigravanju zaustavio Golden Stejt, ali je uprkos tom porazu Nikola imao fenomenalnu sezonu. Došao je do priznanja ispred dvojice glavnih rivala - Džoela Embida (Filadelfija) i Janisa Adetokumba (Milvoki). Sada još čeka supermaks ugovor od 241.000.000 dolara.

Nikola Jokić je prvi košarkaš ikada koji je u plej-ofu predvodio tim u poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i procentu šuta. Niko nikada njega to nije učinio. U aprilu je ušao u istoriju kao prvi igrač ikada sa preko 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni. Nestvarno!