Autor: Informer.rs

11.05.2022.

13:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

LICEMERI UDARAJU PO JOKIĆU! Sramota! Šta Nikola treba da uradi da bi priznali da je najbolji?

Dok Rivers, trener Filadelfije, kaže da ne želi nešto da oduzme Nikoli Jokiću, ali i da bi trebalo da se gleda "prokleta igra, a ne analitika".

Ističe da svet poludi kada analitičari objave neke parametre, a dobro je poznato da je Jokić "kralj" napredne statistike i analitike.

Jokić je strašan, ali...

- Ne znam da li je Embid mogao da uradi više nego prethodne sezone, igrao je cele sezone bez drugog najboljeg košarkaša. Slušajte, njegov (Jokićev) rezime je sjajan. Ne želim ništa da oduzmem od Jokića zato što je i on strašan košarkaš - rekao je Rivers, ali se nije na tome zaustavio: 

- Duštvo je vođeno alalitikom. Svet poludi kada iskoriste neke parametre. Gledajte prokletu igru i odlučite - dodao je Rivers.

Pored trebera Filadelfije i Kendrik Perkins i Nik Rajt nisu srećni jer je Nikola Jokić pobednik, istuči kako bi ljudi trebalo da gledaju košarku, a ne analitiku i naprednu statistiku gde Jokić gospodari sezonama unazad. S tim što Jokić ne gospodari smao analitikom, izgleda da oni nisu otvorili oči i pogledali malo bolje kako Jokić igra. 

Informer

U inat hejterima je najbolji - Nikola Jokić

Očigledno su ostali bez argimenata kojim mogu da napadnu čoveka koji izvodi košarkašku magiju na parketu, pa se sada hvataju za slamku. 

- Na kraju dana, da je Džoel osvojio, kao što smatram da je trebalo, svakako bi bilo kritika. Isto bi bilo i sa Janisom. Nažalost, samo jedan momak je mogao da osvoji - zaključio je Rivers.

Samo jedan je najbolji

Nikola Jokić iza sebe ima najbolju takmičarsku godinu u karijeri, prosečno je beležio oko 27 poena, 14 skokova i osam asistencija, a Denver je sezonu završio na šestom mestu sa skorom 48/34.

Stiven Džekson, bivši NBA as, poručio je vrlo, vrlo oštro.

- Jokić je sjajan, bolji nego što sam ja ikada bio, ne želim ništa da mu oduzmem, ali nije dvostruki MVP. Kao što ni Stiv Neš nije bio. To su činjenice. Postoje i drugi košarkaši koji imaju sjajne sezone, najbolje u karijeri, čiji timovi imaju šansu da osvoje titulu. A ako poznajete igru, znate da Denver nije imao šansu za titulu. To su činjenice, nije da želim da ga ponizim - rekao je Džekson, koji smatra da je Jokić lažni MVP. 

- Svi ovi glasači koji nikada nisu igrali košarku, koji znaju da kucaju po tastaturi, uništili su igru i mnogim igračima karijere. Imam ideju, dopustite da 75 najboljih košarkaša u istoriji imaju glas, i da svake godine glasaju za MVP. Prosto je - zaključio je Džekson.

Informer

 

Ali, ne radi se samo o brojama, statistici, analitici, radi se o Nikoli Jokiću. O asistencijama, koševima ubačenim u poslednjoj sekundi i trikovima u kojima se protivnici pogube, ne znaju šta ih je snašlo, ne bi trebalo ni govoriti, nije potrebno. Dovoljno je pogledati neki od mečeva Denvera.

Na sreću, nisu svi slepi. Džordž Karl, čuveni NBA trener koji je od 2005. do 2013. radio u Denveru, nije štedeo pohvale na račun Jokića.

- Nikola Jokić je sada i zvanično najbolji u 55-godišnjoj profesionalnoj istoriji košarke u Denveru -  napisao je Karl.