Autor: Informer.rs

19.05.2022.

07:07 >> 07:27

Foto: Tanjug

Sport

RATNICI BEZ MILOSTI! Voriorsi ZAUSTAVILI Luku i poveli u finalu Zapada (VIDEO)

Najveća zvezda Maveriksa Luka Dončić pružio je najneefikasniju partiju od starta plej-ofa i postigao "samo" 20 poena, u čemu je ključni razlog trijumfa Ratnika.

Nije mogao Slovenac pored raspoloženog Endrju Viginsa, koji ga je u stopu pratio, da dođe do izražaja, koji je pritom stigao da postigne i 19 koševa i da nemerljiv doprinos trijumfu.

Vodili su tokom najvećeg dela Ratnici, držali kontrolu igre u svojim rukama, a meč su prelomili u trećoj četvrtini kada su se "odlepili" na nedostižnih 21 razlike (83:62).

Do maksimalnih +30 stigli su u finišu utakmice (106:76), čime je svaka nada o preokretu Mavsa pala u vodu.

Neprimetni Luka Dončić je u drugom poluvremenu postigao samo dva poena i izgubio čak šest lopti, pa ni pomoć Spensera Dinvidija (17 poena) nije bila od prevelikog značaja gostima u nameri da izbegnu još ubedljiviji poraz do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stef Kari sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 12 skokova. Vigins je, kao što rekosmo, dao 19 poena, koliko i Džordan Pul, Tompson je ubacio 15, a po 10 Drejmond Grin (9 skokova) i Oto Porter Džunior.

Kod Maveriksa, uz Luku Dončića i Dinvidija, dvocifreni su bili još Džejlen Branson sa 14 i Redži Bulok sa 12 poena.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je pet minuta u ovom meču za Ratnike i uspeo je da zabeleži po jedan skok i asistenciju. S druge strane, Boban Marjanović nije ulazio na teren u timu Dalasa.