Autor: Informer.rs

23.05.2022.

06:39

Foto: Tanjug

Sport

NESTVARNI DONČIĆ IZDOMINIRAO, ALI UZALUD! Džabe sve, GOLDEN STEJT kuca na vrata velikog finala! (VIDEO)

Ratnici su savladali Meverikse rezultatom 109:100 i poveli 3-0 u seriji, pa im sada nedostaje samo jedna pobeda da uđu u borbu za šampionski prsten. Puleni Stiva Kera imali su prednost na početku, domaćin se vratio, ali je u trećoj četvrtini je prelomljen susret...

Ekipa  iz San Franciska je došla do maksimalnih +14 i više nije bilo nade za Dončića i drugove... Stef Kari je  po ko zna koji put predvodio Golden Stejt! Upisao je 31 poen (10/20 iz igre, 5/10 trojke), uz pet skokova i 11 asistencija, dok je Vigins meč završio sa 27 poena i 11 uspešnih dodavanja.

Nestvarno zvuči činjenica da Meveriksima nije bilo dovoljno što je Luka Dončić još jednom ubacio 40 poena! Uhvatio je  sjajni slovenac 11 lopti, a uz njega najefikasniji je bio Spenser koji je dodao 26 poena, šest više od Bransona, ali su samo njih drojica na kraju imali dvocifreni učinak. Reprezentativci Srbije Boban Marjanović i Nemanja Bjelica nisu ulazili u igru.

Nakon ovog trijumfa, prvu meč loptu za plasman u finale Stef Kari i drugovi će imati u noći između utorka i srede po srednjoevropskom vremenu, takođe u Teksasu.