Autor: Informer.rs

25.05.2022.

07:20

Foto: Tanjug

Sport

LUKA POLOMIO METLU! Dalas izbegao ČIŠĆENJE, Voriorsi PONIŽENJE! (VIDEO)

Maveriksi su odlično otvorili meč, pogodivši već u prvoj deonici sedam trojki. Nisu znali igrači Golden Stejta šta ih je snašlo, naročito zbog očajnog šuta na startu utakmice.

Koristili su to domaći košarkaši I već do poluvremena stekli ogromnih 17 razlike (54:37), a pred početak poslednjeg kvartala i maksimalnih 29 poena viška (99:70).

Odlučio je tada trener Dalasa Džejson Kid, ali i njegov kolega sa klupe Voriorsa Stiv Ker, da u igru pošalju rezerviste, shvativši da je pobednik rešen.

A tada je nastala drama, pošto su rezervisti Ratnika malo po malo topili prednost Teksašana, da bi u finišu utakmice stigli samo na osam koševa zaostatka (110:102).

Do preokreta, ipak, nisu uspeli da dođu, pa su Luka i ekipa uspeli da produže finalnu seriju Zapadne konferencije i smanje prednost Voriorsa na 3:1.

Igraće se peta utakmica, a serija se sada seli u Golden Stejt, koji će već u narednoj utakmici imati priliku da se dokopa velikog finala.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Luka Dončić sa 30 poena (10/26 iz igre, 3/11 za tri), po 14 skokova i asistencija, dok je upisao po dve ukradene lopet i blokade. 

Najbolji meč od početka finala Zapada odigrao je Dorijan Fini Smit 23 poena (4/7 za tri), dok je Redži Bulok blistao sa 18 poena uz 6/10 za tri! 

Srpski centar Boban Marjanović odgledao je utakmicu sa klupe za rezerve, a kod Voriorsa Nemanja Bjelica je igrao skoro 15 minuta.

Što se tiče Golden Stejta, Stef Kari imao je 20 poena, Kuminga je ubacio 17, a Pul 14 koševa, Vigins je stao na 13, Tompson svega 12, a Grin i Mudi po 10 poena.

Ratnici će u petoj utakmici biti domaćini, a ona je na programu u noći između četvrtka i petka od tri sata iza ponoći.