Autor: Informer.rs

27.05.2022.

13:27

Foto: Tanjug

Sport

DA SAM BIO PAMETNIJI... Ker shvatio da je POGREŠIO - BJELICA mora da igra!

Uspeli su Dalas Maveriksi na krilima Luke Dončića da zasijaju u četvrtom meču i tako izbegnu "metlu". Ipak, to je bilo sve što smo tokom finala Zapada videli od ekipe iz Teksasa. Golden Stejt Voriorsi pograli su se sa nekadašnjim NBA šampionom, a već u petom meču overili plasman u veliko finale. 

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica imao je nešto slabiju minutažu tokom čitave serije, ali je trener Stiv Ker odlučio da mu u petoj utakmici pruži priliku. Popularni "Profesor" iskoristio je to i za 22 minuta na parketu ostvario odličan učinak, posebno defanzivno. 

Bjelica je od starta imao zadatak da čuva Luku Dončića što je odlično oradio, a utakmicu je završio sa pet poena, šest skokova i tri asistencije. Mnogi smatraju da je upravo njegov odbranbeni doprinos protiv Dončića bio presudan da Ratnici prelome utakmicu i eliminišu Dalas iz plej-ofa. 

Informer

Da je Nemanja Bjelica morao više da igra shvatio je i Stiv Ker. Ipak, ostaje pitanje da li će trener Golden Stejta istu grešku ponoviti u velikom finalu gde Ratnici čekaju boljeg iz serije Bostona i Majamija u kojoj Seltiksi vode sa 3:2. 

- Da sam bio malo patmeniji, uvek bih ga u igru ranije tokom serije. Ovi minuti su bili sjajni - rekao je Stiv Ker. 

Podsećamo, Bjelica je u prvoj utakmici igrao pet minuta, potom je drugu i treću propustio. Tokom četvrte je igrao kada je Golden Stejt izgubio - 15 minuta, a najjači utisak ostavio je kada je bilo najpotrebnije.