Autor: Informer.rs

23.06.2022.

22:07

Foto: tanjug/ap photo/starsport

Sport

PODRHTAVA AMERIČKO TLO - JOKIĆ PODNEO ZAHTEV UPRAVI DENVERA! Želi MICIĆA po svaku cenu!

Srpski košarkaši vladaju svetom! Nikola Jokić najbolji je u NBA ligi, Vasilije Micić u Evroligi, a kako stvari stoje sledeće sezone mogli bi da nastupaju zajedno u Denver Nagetsima. Plejmejker Efesa tražena je roba "preko bare", ali bi upravo Jokić mogao da bude prelomni faktor za tim iz Kolorada.

Bličer riport prenosi da su San Antonio, Milvoki i Čikago najviše zainteresovani za srpskog košarkaša. Micić je draftovan 2014. godine, a pokupila ga je Filadelfija kao 52. pika. Ipak, posle trejda 2020. prava na njegov ugovor pripala su Oklahomi gde nije u planovima. 

Informer

Upravo to mogao bi da bude znak za ostale ekipe koje žele Micića. U priču se nedavno uključio i Denver, a po navodima američkih medija Nikola Jokić već je zasedao sa upravom Nagetsa. Navodno MVP NBA lige želi da ponovo igra sa Micićem, budući da je pozicija organizatora igre deficitarna u Koloradu. 

Njih dvojica se, naravno, poznaju prvo iz Mege, a onda i iz reprezentacije Srbije. Ipak, Micić je nedavno govorio koliko su on i Jokić bliski. 

- Ne mogu da kažem da sam tako blizak prijatelj sa njim, jer on živi u svom svetu. On je jedinstvena osoba, pre svega. Jako je skroman tim i ne mogu da shvatim kako uspeva da izađe na kraj sa svime i kako se nosi sa pažnjom koju s pravom izaziva jer je najbolji igrač na svetu. Zbog njega je jedna tako mala zemlja kao što je Srbija toliko prepoznatljiva i poznata. Ja pokušavam iz senke da podržim šta on radi i učinim tu slavu još većom - rekao je Micić.