Autor: Informer.rs

28.06.2022.

08:45

Foto: printscreen

Sport

AMERIKANCI ODUŠEVLJENI SRBINOM! Rajli i Spolstra predstavili Nikolu Jovića u Majamiju! (FOTO)

Nikoli Joviću su prilikom zvaničnog predstavljanja dres uručili trener Erik Spolstra i predsednik Pet Rajli.

- Ovo je sjajna šansa za njega. Sastao sam se sa njim, pričali smo oko pola sata i mislim da je jedina stvar koju je čuo – naporan rad. Počeli smo sa celim procesom. Mladi igrači znaju koliko naporno treba da radiš. Iskoristio je priliku i da mi pokaže neke vežbe koje je radio tamo gde je bio pre Majamija. A, njegov trener je neko kao ja, kome su treninzi tri i po ili četiri sata. I to je sjajno. Ne znam da li će to dobiti ovde, ali on zna šta je naporan rad i sticanje efikasnosti iz svega toga. Ovo je odličan proces za njega, da bude u Letnjoj ligi, da se oslobodi, a mi da ga ne preopteretimo. Od ovog trenutka on počinje sa učenjem - rekao je Rajli posle odabira Jovića kao 27. pika.

- Nikola mi je objašnjavao treninge kroz koje je prolazio, da su radili tri i po, četiri sata i to mi je sjajno. Nema toga toliko u ovoj ligi, ali razume šta znači reč rad. Nećemo da ga opteretimo informacijama. Polako treba da uči. Letnja liga će pomoći i njemu i ostalim mladim igračima, onda će znati šta treba da rade u avgustu i septembru.

Rajli nije krio zadovoljstvo veštinama koje srpski košarkaš poseduje.

- Sve njegove veeštine su sjajne. Kada pričate o kompletnom igraču, onda gledate šta su stvari koje možete da razvijete, neki znaju da driblaju, neki da šutiraju, neki znaju ovo ili ono, Nikola zna mnogo toga, posebno u napadu i zna da može da ih unapredi. Naučiće neke druge stvari i pomisliće 'Vau mogu i to da uradim'. Sa stvari odbrane će dosta da uči, ima tu mnogo tehnika, kako se igra odbrana jedan na jedan, u piku i slično. Njegov paket veština je sjajan, koliko daleko može da ide, zavisi od Nika. Jel mogu da te zovem Nik? Mogu. Super - završio je kroz smeh Rajli.


Nikola Jović nije prvi srpski internacionalac koji će nositi dres Hita. Pre njega tu je bio Nemanja Bjelica koji se kratko zadržao, a prvi Srbin koji je obučao dres Majamija je Miloš Babić 1991. godine, a potom i Predrag Danilović koji je bio na Floridi od 1995. do 97. Sada ostaje da vidimo koliko dugo će se Jović zadržati i kakav trag će ostaviti.