Autor: Informer.rs

02.08.2022.

12:03

Foto:

Sport

RIGOROZNE MERE - ZAJON GUBI NOVAC UKOLIKO SE UGOJI! Zvezda NBA lige imala 150 kilograma i dobila SUPERMAKS ugovor!

Nekada prvi pik na draftu Zajon Vilijamson nedavno je potpisao novi ugovor sa Nju Orleans Pelikansima. Franšiza iz Teksasa je mladom košarkašu dala 231.000.000 dolara za pet sezona što se brojnim stručnjacima nije dopalo budući da je Vilijamson prethodnu godinu preskočio zbog povrede i viška kilograma. 

Vilijamson je odigrao svega 85 utakmica u NBA karijeri, ali je bez obzira na to dobio maksimalan ugovor u Nju Orleansu. Ipak, nakon nekoliko dana spekulacija, američki mediji izneli su detalje dogovora, a u ugovoru postoji posebna klauzula koja se tiče kilaže mladog košarkaša. 

Naime, Vilijamson ima specijalne uslove koje mora da poštuje kako bi zaradio dogovoren novac. Zajon neće smeti da ima više od 134 kilograma, a u klubu će mu redovno kontrolisati i procenat telesne masti. Iako je visok svega 198 mladi košarkaš peti je najteži u NBA ligi, a šuškalo se da je prethodnog leta imao i oko 150 kilograma!? 

Informer

Kako bi se što pre vratio na parket Vilijamson je angažovao tim kondicionih trenera, ali i kuvara koji svakodnevno vodi računa o njegovim obrocima. Trenutno može neometano da trenira, pošto nema nikakvu povredu, a očekuje se da bude spreman za prvi meč u sezoni.

Zajona Vilijamsona od dolaska u NBA ligu porede sa Šekilom O'Nilom, a legendarni centar se tokom svoje igračke karijere suočava sa sličnim zahtevima. Ipak, kada je stekao veliko ime uspevao je da se izbori za ugovore bez obaveza o kilaži.