Autor: Informer.rs

06.08.2022.

21:50

Foto: Printscreen You Tube

Sport

HTEO SAM DA IZBODEM GADA! Žestoke reči slavnog NBA asa ŠOKIRALE planetu! (VIDEO)

Reč je o jednoj od najvećih NBA legendi Hakimom Olajdžuvonu, sa kojim se Maksvel sukobio tokom utakmice Hjustona.

Rakete su 1994. godine osvojile šampionski prsten, dok je sredinom naredne sezone Maksvel bio trejdovan u Filadelfiju posle serije jako loših rezutlata Roketsa i skandaloznog incidenta sa slavnim Nigerijcem.

To je u emotivnoj ispovesti priznao i Vernon, koji je do tančina ispiričao šta se tada dogodilo:

- Gostovali smo u Sijetlu i igrali očajno u prvom poluvremenu. Dugačak je hodnik do svlačionice, a usput sam kukao da mi niko ne dodaje loptu, pljuvao po podu i ljutio se, i pratio me je sve vreme.U svlačionici sam stalno govorio da moraju da mi dodaju, a Hakim mi je rekao da prestanem i budem profesionalan. Rekao sam mu da ne želim da slušam to sranje i da mi doda loptu - prisetio se Maksvel, posle čega je i nastao haos:

- Ustao je, nagnuo se ispred mene i ošamario me. A gad ima tako tešku i tvrdu ruku da bi mogao njome da seče meso. Izbacio me je iz stolice, a ja sam je uzeo, bacio na njega i razbio staklo. Svi su se razišli, policija je ušla u svlačionicu sa izvučenim oružjem i rekla mi da se smirim. Nisam mogao da verujem, na poluvremenu profesionalne utakmice policija me je gađala. Govorili su mi da spustim nož jer sam imao komad stakla u ruci i hteo sam da izbodem tog gada. Ali svi su se razbežali tako da nisam mogao nikoga da stignem. Takav sam nekada bio - rekao je Vernon Maksvel.

Za Hjuston su u toj sezoni 1994/95 igrala slavna imena, kao što su: Klajd Dreksler, Sem Kasel, Robert Ori, Trejsi Marej... a za tim koji je sa klupe predvodio čuveni Rudi Tomljanović nastupao je i bivši reprezentativac Jugoslavije Žan Tabak.

Nije samo sa Olajdžuvonom imao incidente "Pobesneli Maks", kačio se i sa mnogim legendama, a jedna od najpoznatijih frka bila je ona sa najboljim u istoriji košarke Majkl Džordanom.

Taj obračun možete pogledati u prilogu.