Autor: Informer.rs

23.09.2022.

16:26 >> 16:29

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill)

Sport

PONOVO SUMNJAJU U JOKIĆA! Srbin tek DRUGI NAJBOLJI igrač na svetu! (FOTO)

Evrobasket je neslavno završen, a Nikola Jokić se odmah nakon eliminacije Srbije zaputio ka Americi. Dvostruki MVP NBA lige priključio se trening kampu Denver Nagetsa koji ove sezone imaju ogromna očekivanja, a "ESPN" srpskog centra vidi kao drugog najboljeg košarkaša na svetu u ovom momentu. 

Amerikanci ističu da Jokić nije mogao do prvog mesta budući da je u prethodne dve godine bio praktično sam na terenu, a da će sada imati ispomoć Džamala Mareja. Upravo to bi mogla da bude i prednost za srpskog centra budući da odbrane ostalih timova neće biti fokusirane samo na njega. 

Ipak, veruju Amerikanci da bi Nikola Jokić mogao dodatno da unapredi svoju igru u sezoni pred nama i tako osvoji i treću MVP titulu u NBA ligi i izjednači se sa Leri Birdom, Vilom Čemberlejnom i Bilom Raselom. Uz to, za Srbina bi to bila treća uzastupna po kojoj bi postao prvi i jedini u istoriji košarke. 

Spisak pet najboljih kompletiraju Janis Adetokunbo koji je prvi, Luka Dončić kao treći, a nakon njega idu Džoel Embid i Stefon Kari.