Autor: Informer.rs

07.10.2022.

19:40

Foto: Tanjug

Sport

AMERI PONOVO SRAMNO UVREDILI SRBINA! Izabrali četiri pika za MVP-ja! Evo ko je na PRVOM MESTU, Jokića NEMA u konkurenciji!

Najbolji igrač Dalasa Luka Dončić glavni je kandidat za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) navodi se u anketi, koju su čelnici NBA lige sproveli sa generalnim menadžerima svih timova, prenose američki mediji.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige i košarkaš Denvera Srbin Nikola Jokić ne nalazi se među četiri kandidata za ovosezonsku nagradu.

Čak 48 odsto anketiranih smatra da je Slovenac prvi favorit, dok je na drugom mestu prva zvezda Milvokija Grk Janis Adetokumbo (34 odsto). Potom slede najbolji košarkaš Filadelfije Džoel Embid (14) i plejmejker šampiona Golden Stejta Stef Kari (3).

Informer

Janis Adetokumbo je prvi favorit po Amerikancima za osvajanje MVP nagrade

Generalni menadžeri predviđaju da je Milvoki kandidat broj jedan za titulu (43 odsto), a potom slede Golden stejt (25 odsto), Boston (21%), LA Klipers (11%)... Jokić ima najveće šanse da naredne sezone bude najbolji centar u NBA ligi. Srpski košarkaš je dobio 79 odsto, a na drugom mestu je Embid sa 17.

Mladi Francuz Viktor Vembanjama (45 odsto) je najbolji košarkaš koji ne igra u NBA ligi, a potom slede Nikola Mirotić (28) iz Barselone, pa plejmejker šampiona Evrope Efesa i reprezentacije Srbije Vasilije Micić (21).

Najbolji trener u NBA ligi je Erik Spolstra iz Majamija, koji je dobio 52 odsto glasova. Nova sezona u NBA ligi počinje 19. oktobra, a titulu brani Golden Stejt Voriors.