Autor: Informer.rs

21.10.2022.

09:24

Foto: Tanjug

Sport

TUGA! Preminuo slavni sudija! Delio je pravdu NAJVEĆIM ZVEZDAMA u NBA! Lebron se odmah oglasio!

Ovaj arbitar delio je pravdu mnogim zvezdama, najvećim košarkašima, s njima je izlazio na kraj, ali sa opakom bolešću ipak nije mogao.

U bogatoj karijeri koja je trajala 20 godina, sudio je na 1.110 mečeva u regularnoj sezoni, kao i na 35 utakmica plej-ofa.

Braun je imao i privilegiju da deli pravu u NBA finalu igranom u sezoni 2019/20, dok je samo godinu dana kasnije bio i arbitar na Ol-star utakmici u Atlanti koja je održana na zimu 2021. Nažalost, tokom te godine mu je i dijagnostifikovan rak pankreasa u četvrtoj fazi, što ga je odvojilo od parketa.

Vest o njegovoj smrti je prenela njegova porodica, dok su se i iz NBA lige oprostili od Tonija. Među prvima je to uradila prva zvezda Lejkersa Lebron Džejms, koji je imao samo reči hvale o, kako on kaže, sjajnom sudiji, ali i još boljem čoveku.

- Počivaj u miru Toni, moj čoveče. Odličan sudija, a još bolji čovek. Voleo sam kad izađem na teren na zagrevanje a on bude tamo i sudi tu utakmicu. Tvoje lice i šale će sigurno faliti našem sportu u budućnosti - napisao je Lebron u svom Tvitu.

Osim Kralja, mnogi NBA asovi su se oprostile od Brauna, poput Ostina Riversa, Gorana Dragića, Džamala Kroforda...