Autor: Informer.rs

11.11.2022.

08:08

Foto: TAnjug/AP

Sport

KUZMA RAZBIO DONČIĆA! Majami slavio posle DRAME na Floridi!

U noći za nama nastavljan NBA maraton, a na programu bile su četiri utakmice. Najveće iznenađenje desilo se u Vašingtonu gde su Vizardsi savladali Dalas Maverikse sa 113:105 uz fantastičnu partiju Kajla Kuzme. 

Nekadašnji as Los Aneđeles Lejkersa meč je zavšio sa 36 poena i 11 skokova. Uz to, Kuzma je imao ogroman doprinos i u odbrani Luke Dončića budući da je Slovenac odigrao najslabiji meč ove sezone i postigao samo 22 koša uz devet skokova. 

Informer

Nadu Maveriksa tokom cele večeri održavao je Spenser Dinvidi koji je ubacio 33 koša, ali je Kuzma sinoć imao pomoć i Rui Hačimure. Reprezentativac Japana dodao je 23 koša uz osam skokova i tako režirao veliko iznenađenje u Kapital Areni. 

U istom terminu Atlanta je na svom parketu uspela da izađe na kraj sa Filadelfija Seventisiksersima 104:95. Ponovo su Jastrebovi igrali po taktovima Trea Janga, a iako sjajni plejmejker nije briljirao i to je bilo dovoljno za pobedu nad družinom Džoela Embida. 

Informer

Pored Trea Janga, izuzetan meč odigrao je i Klint Kapela koji je za 26 minuta na parketu upisao 18 poena i 20 skokova uz samo dva promašaja iz igre. Sa druge strane dominirao je pomenuti Embid sa 26 koševa i 13 skokova, ali Kamerunac sinoć nije imao pravu podršku saigrača. 

Na Floridi Majami je posle produžetaka sprečio veliko iznenađenje Šarlot Hornetsa. Stršljenovi su na krilima Keli Ubre Džuniora i Teri Rožira pretiti jednom od glavnih konkurenata za titulu ove sezone, ali je Džimi Batler uspeo da donese trijumf četi Erika Spolstre - 117:112. 

Samo dve asistencije delile su Batlera od trip-dabl učinka budući da je meč završio sa 35 poena, deset skokova i osam asistencija. Jedina podrša večeras bio mu je Bem Adebajo sa 18 koševa i 14 skokova, dok su ostali iz tabora Majamija potpuno podbacili. 

Informer

Sa druge strane, Hornetse je predvodio Keli Ubre Džunior sa 29 koševa i sedam skokova. Američki košarkaš bio je apsolutno nezaustavljiv u prvom poluvremenu, ali kako je partija odmicala njegovi procenti su padali. Pored njega, vredi napomenuti i partiju Teri Rožira koji je upisao 22 poena, ali uz katastrofalan procenat šuta 8/25 iz igre! 

Srpski košarkaš Nemanja Jović nije ulazio u igru na večerašnjoj utakmici.