Autor: Informer.rs

14.11.2022.

07:55

Foto: Tanjug

Sport

NEVEROVATNA NOĆ NESTVARNOG EMBIDA! Jedna od NAJBOLJIH PARTIJA pojedinca u istoriji NBA! Navijači gledali u neverici! (VIDEO)

Da stvar bude još spektakularnija, samo 24 sata ranije centar Filadelfije ubacio je 42 poena Atlanti što će reći da je za samo dva dana uspeo da postigne neverovtnih 101 poen u dva meča.

Informer

 

No, vratimo se na noć za nama. Embid je postigao rekordnih 59 poena i upisao 11 skokova, osam asistencija i sedam puta blokirao šuteve protivnika za nešto više od 36 minuta u igri. Šutirao je iz igre 28 puta i bio precizan čak 19. Pet puta je pokušao da pogodi šut za tri poena, a bio je precizan samo jednom. Izveo je 24 slobodna bacanja, a bio je uspešan 20 puta.

Fenomenalni Embid je sada došao na peto mesto u Filadelfiji po broju postignutih poena na jednoj utakmici. Prva tri rekorda drži Vilt Čemberlen sa 68, 65 i 62 poena, a četvrti je Alan Ajverson sa 60 ubačenih poena na jednoj utakmici.

Sa druge strane, u timu Jute najefikasniji je bio Malik Bizli sa 18 poena, Lauri Markanen i Kolin Sekston po 15, Keli Olinjik 14, a Džordan Klarkson 12 poena.

Filadelfija je upisala sedmi trijumf u 14 utakmica, a Juti je ovo drugi vezani poraz, pa je sa prve pozicije na Zapadu pala na četvrtu, a imaju skor od 10 pobeda i pet poraza.