Autor: Informer.rs

03.12.2022.

07:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

NE MOŽE SAM - BRUTALNI JOKIĆ NEDOVOLJAN ZA POBEDU! Bogdanović se vratio na parket i slavio u SRPSKOM DERBIJU!

Izuzetno veče za srpsku košarku u NBA ligi. Nakon višemesečne pauze zbog povrede na parket se vratio Bogdan Bogdanović, a njegova Atlanta noćas je slavila u "srpskom derbiju" protiv Denver Nagetsa sa 117:109. 

Nagetsima nije pomogao ni raspoloženi Nikola Jokić koji je ponovo bio na pragu "tripl-dabl" učinka. Srpski centar je za 35 minuta na parketu upisao 24 koša, deset skokova i osam asistencija, a sve to uz jako dobar procenat šuta - 10/15. 

Ipak, sjajna partija dvostrukog MVP-a pala je u senku zbog činjenice da se nakon višemesečne pauze zbog povrede na teren vratio Bogdan Bogdanović. Srpski reprezentativac je upisao prve minute ove sezone, na parketu je proveo 22 minuta, a za to vreme postigao je pet poena. Jasno je da je pred sjajnim šuterom dug put ka povratku u staru formu, ali raduje činjenica da se rešio problem sa kolenom zbog kog je propustio i Evropsko prvenstvo ovog leta. 

Informer

Imali su Hoksi večeras izuzetno raspoloženog Dežonte Mareja koji je sa 34 poena predvodio Jastrebove do pobede, a sjajno ga je pratio Ej Džej Grifin sa 24. Sa druge strane, Jokić nije imao previše raspoloženih saigrača. Najefikasniji uz srpskog centra bio je Džamal Marej sa 20 poena i sedam sistencija. 

Atlanta je imala prednost od prvog minuta, ali je Denver na krilima Nikole Jokića sredinom treće deonice uspeo da se vrati u meč i istopi vođstvo domaćina. Ipak, četa Majlka Malouna potpuno se ugasila u poslednjem kvartalu što su motivisani Jastrebovi umeli da kazne i dođu do 13. pobede ove sezone.