Autor: Informer.rs

07.12.2022.

06:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

DRAMA, TRILER I ŠOK! Šou Jokića, ali se Dončić radovao i naneo treći u nizu poraz Denveru! (VIDEO/FOTO)

Denver Nagetsi dočekali su ekipu Dalas Maveriksa u derbiju večeri u NBA ligi. Luka Dončić i Nikola Jokić priredili su neverovatan šou, a nakon drame u finišu meča radovao se Slovenac - 116:115!

Bio je ovo treći u nizu poraz Devera, posle kiksa protiv Atlante i Nju Orleansa! Jokić je za 34 minuta koliko je proveo na parketu ubacio 19 poena, a imao je osam asistencija i isto toliko skokova. Od srpskog košarkaša bili su efikasniji njegovi saigrači Eron Gordon sa 27 poena i Bouns Hajland sa 20. 

S druge strane, u ekipi Dalasa, Luka Dončić utakmicu je okončao sa 22 poena za 37 minuta u igru, uz 10 skokova i 12 asistencija, najefikasniji nio je Tim Hardavej džunior, sa čak 29 poena

Denver je bolje otvorio meč, ali je potom dozvilio Dalasu da se vrati u meč, pa je usledila rezultatska klackalica. Usledila je nova serija Nagetsa, kojom su došlči do nove prednosti, ali je Dončić opet predvodio svoj tim i vratio ga u igru. Maveriksi su imali dvocifrenu prednost na oko četiri minuta pred kraj. Onda su odgovorili Braun i Jokić i spustili minus na četiri razlike. Usledila je drama, Braun je potom doveo Denver na jedan koš zaostatka poenima sa penala, a onda sjajnom trojkom na 38 sekundi doneo ludnicu u “Bol Areni” u Denveru. Međutim, Fini-Smit je uzvratio istom merom, Denver je imao poslednji napad za pobedu ili produžetak.

Jokić je pogodio jedno bacanje, Spenser Dinvidi oba na drugom kraju terena, a Džamal Marej napravio je novu dramu. Nakon njegovih slobodnih bacanja za 116:115 Denver je odlučio da Hardaveja pošalje na liniju penala i to im se isplatilo. Nakon dva promašaja Dalasovog igrača dobili su šut za pobedu, ali nisu uspeli da preokrenu.

Informer

 

Jokić nas je navikao da deli neviđene asistencije, pa je tako bilo i protiv Dalasa. Imao je Nikola jedno dodavanje iza leđa koje nažalost nije uspelo, jer je igra zaustavljena pre nego što je Džamal Marej položio loptu u koš, ali je onda usledio novi potez.

NBA LIGA, REZULTATI

Klivlend - LA Lejkers 116:102

Majami - Detroit 96:116

Denver - Dalas 115:116

Bonus video