Autor: Informer.rs

11.12.2022.

08:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠOU ALEKSEJA POKUŠEVSKOG! Srbin DOMINIRAO, ali nije mogao SAM!

Fantastično veče za Alekseja Pokuševskog. Kuburio je srpski košarkaš poslednjih nedelja sa formom u NBA ligi, ali bi duel protiv Klivlend Kavalirsa mogao da najavi bolje dane za mladog asa. Nažalost, njegovu dobru partiju i treći ovosezonski dabl-dabl učinak nisu ispratili saigrači pa su Tanderi poraženi u dramatučnoj završnici - 110:102. 

Dominirao je Aleksej Pokuševski pod svojim košem u prvom poluvremenu. Skupio je deset skokova do pauze, a sve je "ukrasio" sa tri blokade i pet asistencija. Ipak, ono pravo usledilo je u finišu meča kada je dodao još 16 koševa i upotpunio svoj "dabl-dabl" učinak. 

Informer

Trebali su Kavalirsi mnogo ranije da zatvore meč budući da su vodili tokom čitave utakmice. Imala je četa iz Klivlenda na mahove i po 16 poena prednosti, ali je Aleksej Pokuševski uspeo da vrati Oklahomu u igri. Nažalost, ne i da donese kompletan preokret. 

Srpski košarkaš utakmicu je završio sa 16 poena, 14 skokova i pet asistencija, a najefikasniji u taboru Oklahome bio je Šai Gildžs Aleksander sa 23. Sa druge strane Laver je ubacio 22, a Alen i Mobli su upisali 21.