Autor: Informer.rs

17.12.2022.

08:02 >> 08:14

Foto: Tanjug/AP

Sport

ISTORIJSKO VEČE NIKOLE JOKIĆA NEDOVOLJNO ZA POBEDU! Srbin postavio novi REKORD u NBA ligi!

Nisu uspeli Denver Nagetsi da dođu do pobede u Los Anđelesu, ali je Nikola Jokić u kultnoj tvorani u Gradu Anđela odigrao još jednu spektakularnu partiju. Flertovao je srpski košarkaš sa "tripl-dablom", meč završio sa 25 poena, 11 skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Nagetsa nad Lejkersima - 126:108. 

Srpski košarkaš noćas je ispisao istoriju pošto je postao najbolji skakač Denver Nagetsa u istoriji NBA lige. Preskočio je Nikola Jokić Dena Ajsela i tako postavio novi rekord franšize iz Kolorada.

Imao je Jokić protiv sebe izuzetno raspoloženog Lebrona Džejmsa koji je za bezmalo 36 minuta na parketu postigao 30 koševa i upisao devet skokova. 

Informer

Glavnu preavagu na meču napravili su igrači sa klupe budući da je Džejms dobio ogromnu podršku saigrača, dok je Jokić "računao" na Džamala Mareja i Erona Gordona dok su svi ostali bili potpuno van ritma. 

Bez obzira na to Denver je sve do poslednje četvrtine održavao rezultatsku klackalicu i bio u igri. Ipak, ponestalo je Nagetsima goriva u četvrtom kvartalu što je Lebron Džejms uspeo da iskoristi. Majkl Maloun je Jokića ostavio na klupi kako bi mu dao mali predah, Jezeraši su tada "dali gas" i otišli na nenadoknadivih 10 razlike.