Autor: Informer.rs

25.12.2022.

19:04

Foto: tanjug/ap

Sport

NEĆE MU DOZVOLITI DA PONOVO BUDE MVP! Amerikanci se okrenuli PROTIV JOKIĆA! Srbin DOMINIRA i IZLUĐUJE ih!

Igra Nikola Jokić već dve godine u brutalnoj formi što mu je donelo uzastupne MVP titule. Ipak, srpski košarkaš nadogradio je svoju igru ove sezone i ponovo suvereno grabi ka prestižnoj nagradi za najkorisnijeg igrača sveta. 

Međutim, u NBA postoji nešto što se zove "voter fatigue", odnosno nešto s čim se suočavaju košarkaši koji previše dominiraju ligom, pa više i postanu "dosadni" ljudima koji glasaju za MVP-a. Dugo je žrtva toga bio Lebron Džejms, a sada bi stu sudbinu mogao da doživi Nikola Jokić.

Informer

Novinarka ESPN-a El Dankan smatra da Nikola Jokić neće dobiti MVP nagradu treći put zaredom baš zbog činjenice da predugo dominira u NBA ligi. Iako bi logično bilo da zbog činjenice da igra na vrhunskom nivou već treću sezonu postane prvi igrač od Leri Birda koji je osvojio tri uzastopne MVP titule. 

- Slušajte, mislim da mu neće dati treću MVP nagradu. NBA to nije uradila od sezone 83/84. ili tako nešto. Poslednji je to uspeo Leri Bird, a ironično brojeve koje beleži Jokić su brojevi koje su imali baš Bird i Medžik – oni su jedini mogli da imaju 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija. Ako pogledate poslednje dve utakmice Jokića, jedini koji je uspeo da ima takve brojeve je VIlt Čemberlen - rekla je El Dankan.