25.01.2023.

06:30

Foto: ap photo

Sport

POVRATAK IZ SNOVA - TO MOŽE SAMO JOKIĆ! Džoker ostvario novi tripl-dabl i pogodio za pobedu

Junak pobede ekipe iz Kolorada po običaju je srpski reprezentativac i MVP Nikola Jokić. On je flouterom na asistenciju Mareja postigao odlučujući koš i doneo pobedu svom timu uz još jedan tripl-dabl.

Srpski centar zabeležio je 25 poena, 11 skokova i deset asistencija uz samo četiri promašaja iz igre. Isto ovoliko poena ubacio je i Džamal Marej, a izuzev njih dvojice ostatak ekipe Nagetsa poprilično je zakazao na ovom meču.

Bespotrebno su izabranici Majka Melouna komplikovali svoju sudbinu na ovoj utakmici, pošto su tokom prvog poluvremena imali i do 19 poena prednosti. Tačnije, baš kada treba - pred sam kraj prvog poluvremena. Ipak, iako su tada vezali nekoliko neuspešnih napada, na pauzu su otišli sa više nego pristojnih +16.

Kao i prvu, treću četvrtinu Pelikansi su takođe otvorili bolje i ubrzo prednost protivnika smanjili na 11 poena. Ipak, neobjašnjiv pad u igri Denvera dešava se u poslednjih nekoliko minuta treće deonice kada Pelsi uspevaju da priđu i na svega sedam poena zaostatka.

Nije se snašla klupa Nagetsa u momentima kada je Meloun odmarao prvu petorku, pa je tako ovaj strateg morao brže da reaguje i što pre vraća na parket svoje najbolje igrače. Međutim, bilo je kasno pošto je serija Nju Orleansa uzela maha i posle pola četvrtog kvartala rezultat je bio 91:88 u korist gostujućeg tima.

Ipak, tada Denver neočekivano pravi seriju 6:0 i ponovo se odvaja, međutim Pelikansi uzvraćaju još boljom - 10:0. Serija domaćih završena je pogotkom sa penala Vilija Ernangomeza na 36 sekundi pre kraja susreta, nakon čega je usledio pogotak Nikole Jokića za pobedu.