Autor: Informer.rs

09.02.2023.

07:34

Foto: Tanjug/AP

Sport

"EKSPLOZIJA" U AMERICI! Kevin Durent u Finiksu!

Finiks će uz Durenta dobiti i Ti Džej Vorena. S druge strane,  Bruklin Netsi su dobili Mikela Bridžisa, Kemerona Džonsona, Džae Kraudera i četiri pika prve runde, preneli su Adrijan Vojnarovski i Šems Čaranija.

Informer

Kevin Durent ide u Finiks

Bruklin je tako dobio pikove na četiri drafta 2023, 2025, 2027. i 2029.

S druge strabe, Durent će sada sa Krisom Polom, Devinom Bukerom i Diandreom Ejtonom pokušati da osvoji prsten, nema sumnje da će Finiks biti u konkurenciji za titulu.

Durent je stigao u Bruklin 2019. godine iz Golden Stejta, ali je prvu sezonu preskočio zbog teške povrede. Potom je u narednoj odigrao 35, pa 55 utakmica, mada ove godine nije bio na prepoznatljivom nivou. Durent je u Oklahomi bio od 2007. do 2016. godine, a kada nije uspeo da osvoji titulu sa njima, sa Voriorsima je postao dvostruki NBA šampion.

Trenutno Sansi zauzimaju peto mesto na Zapadu sa skorom 30-26, dok prvo mesto drži Denver (38-17).

Informer

Rasel Vestbruk ide u Jutu

Takođe, samo nekoliko sati ranije Los Anđeles Lejkersi, Minesota i Juta dogovorili su razmenu igrača. Vestbruk je sa pikom prve runde (2027) završio u Solt Lejk Sitiju, dok u LA stiže DiAnđelo Rasel.

Timbervulvsi će dobiti bekove Majka Konlija i Nikila Aleksandera-Vokera i pika druge runde. U Los Anđeles se sele i Malik Bizli i Džered Vanderbilt iz Jute, u koju stižu Huan Toskano Anderson i Dejmijan Džons iz redova Lejkersa.