Autor: Informer.rs

10.02.2023.

21:18 >> 21:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

U NBA LIGI NIŠTA NOVO - JOKIĆ OSTAO PRVI FAVORIT ZA MVP TITULU! Srbin DOMINIRA i grabi ka ISTORIJI!

Ponovo je NBA liga napravila presek i ažurirala spisak kandidata za MVP priznanje, a ponovo je na vrhu liste Nikola Jokić! Srpski košarkaš već tri godine dominira u NBA ligi, apsolutno je najbolji igrač i suvereno grabi ka trećem uzastopnom zvanju najkorisnijeg igrača! 

Centar Denver Nagetsa ove godine beleži još bolje brojke nego lani, prosečno ima tripl-dabl pošto upisuje 24,8 poena, 11,3 skoka i 10,1 asistenciju po meču. Zabeležio je čak 19 tripl-dabl učinaka... Nestvarno! 

I dok Jokić sigurno drži prvo mesto na listi favorita, do rokade je došlo odmah ispod njega. Janis Adetokunbo, nekadašnji MVP, napredovao je i preskočio Džoela Embida. Kamerunac je pao na četrto mesto pošto je sada ispred njega i Džejson Tejtum. 

Slovenački reprezentativac Luka Dončić ostao je peti, a "top 10" kompletiraju Kevin Durent, Džulijus Rendl, Domantas Sabonis, Dža Morent i Šaj Džildžes-Aleksander.

U slučaju da Nikola Jokić bude ponovo MVP izjednačio bi se na večnoj listi sa Mouzes Malounom, Leri Birdom i Medžik Džonsonom. Ipak, Srbin bi mogao da ispiš nove strane košarkaške istorije pošto bi postao prvi igrač sa tri uzastupna MVP zvanja posle 1968. godine kada je to pošlo za rukom Viltu Čemberlenu. 

Najviše MVP titula ima Karim Abdul Džabar koji je šest puta bio najkorisniji igrač u NBA ligi. Pet ih imaju Bil Rasel i Majkl Džordan, a po četiri Vilt Čemberlen i Lebron Džejms. Od skoro najbolji poenter u istoriji NBA lige.