Autor: Informer.rs

14.02.2023.

07:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

ČOVEK JE MONSTRUM! Ovako se provedeš kada kreneš na Jokića! (VIDEO)

Srbin je visoko podigao standarde, navikao nas je na tripl-dabl, ovog puta je malo nedostajalo, ali je u svakom slučaju bio u centru pažnje i vodio je  Denver do još jedne pobede. Takođe, srpski centar doveo je Nagetse do izjednačenja najboljeg skora u istoriji franšize posle 58 utakmica sa 40-18.  Prethodno je to Denver uradio u sezoni 2018/2019 i 2019/2020.

Nikola Jokić je bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena,12 skokova i osam asistencija, uz šut 12/14 za dva i 3/3 sa slobodnih bacanja. Nisu igrači Majamiju imali rešenje za raspoloženog Srbina. Uvek je uspevao da pronađe rešenje u napadu, uprkos tome što mu sudije nisu bile naklonjene.

Centar Bam Adebajo da je sve od sebe i pokušao da zaustavi Nikolu Jokića, ali mu baš i nije išlo. Nikola je bio skoro nepogrešiv iz igre, imao je 12/14 za dva poena, a skoro svaki pokušaj centra Majamija je osujećen. 

Srpski centar uvek ima rešenje za svoje čuvare, pa je tako bez mnogo problema uspevao da nadmudri i Adebajoa. 

Pogledajte kako srpski as muči rivale.

Nikolu Jokića je pratio Majkl Porter Džunior sa 17 poena i šest skokova uz čak 13 pokušaja za tri poena (5/13), dok je Brus Braun dodao poen manje.

Kod domaćina je raspoložen bio  Džimi Batler kojem je falila samo jedna asistencija da zabeleži tripl-dabl,  imao je 24 poen, 10 uhvaćenih lopti i devet dodavanja. Maks Stras je dodao 23 poena, a Bam Adebajo 19 poena. U redovima Majamija nije bilo Nikole Jovića, koji se dalje oporavlja od povrede leđa.