Autor: Informer.rs

20.02.2023.

06:55

Foto: printscreen

Sport

BRUKA I SRAMOTA, JOKIĆ OVO NIJE ZASLUŽIO! Srbin napravo šou! Nije hteo da bude poslednji, već se sam izabrao (VIDEO)

Pre početka utakmice NBA asova kapiteni su birali svoje saigrače neposredno pred meč. Rezervni igrači birani su prvi, a za kraj su ostali starteri. 

Lebron Džejms i Janis Adetokumbo izabrali su po tri saigrača, a kada je "Kralj" trebao da izabere poslednjeg startera, Nikola Jokić je ustao sa stolice i samoinicijativno se priključio njegovom timu. Nije želo da bude poslednji pik na draftu. Jokić se nasmejao, svi su u dvorani prasnuli u smeh, kao i Lebron, ali je zaista sramota da dvostruki MVP bude u poslednja dva pika na draftu za "Ol-star".  Srpski as se našao u poslednjoj rundi zajedno sa košarkašem Juta Džeza Laurijem Markanenom.

Pogledajte!

Nikola Jokić je posle meča objasnio šta se desilo. 

- Ni ja sam sebe ne bih draftovao, nisam ja stvoren za ovakvu utakmicu -  rekao je Nikola. 

Njegov trener Majkl Meloun rekao je da se Jokić odlučio na ovakav potez, jer nije ni znao da je Markanen ostao. Odnosno da je Nikola mislio da je poslednji.

Informer

 

Istorijsku partiju odigrao je Džejson Tejtum koji je meč završio sa rekordnih 55 poena, pa tako srušio prethodni rekord koji je držao Entoni Dejvis sa 52 poena iz Nju Orleansa.  Donovan Mičel je postigao 40 poena, 26 je imao Dejm Lilard, 13 Lauri Markanen i dvocifren je bio još samo Paskal Sijakam sa 12 postignutih poena.

Informer

 

U timu Lebrona Džejmsa pored Nikle Jokića sa četiri poena, pet skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte,  Luka Dončić je imao četiri poena, dva skoka i pet asistencija. Najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 35 poena, dok su po 32 postigli Kajri Irving i Džoel Embid, a Irving je dodao i 15 asistencija, 18 poena je postigao Tajris Haliburton, 13 Lebron Džejms, a 12 Entoni Edvards