Autor: Informer.rs

20.02.2023.

07:38

Foto: USA Today

Sport

JOKIĆ JE CAR, HTELI SU DA GA PONIZE, A ON NE SKIDA OSMEH SA LICA! "Ne bih ni ja sebe izabrao" (VIDEO)

Malo ljudi bi od toga napravilo šalu, ali Nikola jeste! Majstore, svaka čast! Mogu da pokušavaju da te ponize koliko hoće, ali uzećeš i treću MVP nagradu u nizu!

Šta se desilo? Pre početka utakmice NBA asova kapiteni su birali svoje saigrače neposredno pred meč. Rezervni igrači birani su prvi, a za kraj su ostali starteri. Lebron Džejms i Janis Adetokumbo izabrali su po tri saigrača, a kada je "Kralj" trebao da izabere poslednjeg startera, Nikola Jokić je ustao sa stolice i samoinicijativno se priključio njegovom timu. Nije želo da bude poslednji pik na draftu. Jokić se nasmejao, svi su u dvorani prasnuli u smeh, kao i Lebron, ali je zaista sramota da dvostruki MVP bude u poslednja dva pika na draftu za "Ol-star".  Srpski as se našao u poslednjoj rundi zajedno sa košarkašem Juta Džeza Laurijem Markanenom.

- Ne bih ni ja sebe izabrao, nisam baš suđen za ove utakmice - rekao je Nikola posle utakmice i objasnio šta se desilo.

Stvarno sam mislio da sam poslednji, nisam video Markanena, napravio sam grešku. Mislio sam da sam poslednji, ustao sam. Osetio sam se loše zbog toga, posebno sada kad smo izgubili - nasmejao se Jokić i izvinio se igraču Jute.

U timu Lebrona Džejmsa pored Nikle Jokića sa četiri poena, pet skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte,  Luka Dončić je imao četiri poena, dva skoka i pet asistencija. Najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 35 poena, dok su po 32 postigli Kajri Irving i Džoel Embid, a Irving je dodao i 15 asistencija, 18 poena je postigao Tajris Haliburton, 13 Lebron Džejms, a 12 Entoni Edvards

Istorijsku partiju odigrao je Džejson Tejtum koji je meč završio sa rekordnih 55 poena, pa tako srušio prethodni rekord koji je držao Entoni Dejvis sa 52 poena iz Nju Orleansa.  Donovan Mičel je postigao 40 poena, 26 je imao Dejm Lilard, 13 Lauri Markanen i dvocifren je bio još samo Paskal Sijakam sa 12 postignutih poena.