Autor: Informer.rs

20.02.2023.

08:14

Foto: Tanjug/AP

Sport

EVROPA NEĆE SKORO VIDETI JOKIĆEVE ČAROLIJE: Ne znam da li bih se vratio, sviđa mi se ovde!

Posle Ol-star meča pitali su Nikolu Jokića da li može sebe da zamisli u nekom evropskom klubu.

- Ne znam da li bih voleo da se vratim u Evropu. Sviđa mi se ovde - nasmejao se Nikola. 

Ovakav odgovor ne čudi, Jokić domnirao u Americi. Dva puta uzastopno osvojio je MVP priznanje, favorit je da to učini i treći put. Sa Denverom je prvi na Zapadu i prosečno ove sezone beleži tripl-dabl učinak (24,7 poena, 11,5 skokova i 10,1 asistenciju).

Informer

 

Tokom konferencije za medije pitali su ga o Barseloni, jer je pre odlaska u NBA ligu bio blizu potpisa za španski tim, ali je meč na kom su došli da ga gledaju odigrao užasno.

- Verovatno je to bila moja najbolja najgora utakmica koju sam odigrao. Baš sam bio loš, verovatno i moja najlošija utakmica ikada. Barselona je tada odlučila da sačeka još malo, mislim da sam tada imao 18-19 godina. Oni su čekali nekoliko meseci, pojavio se Denver i sada sam ovde - rekao je Jokić.

Informer

 

Nikolu Jokića su izabrali tek u poslednjoj rundi na Ol-staru, što je, malo je reći, sramno, ali srpski centar se ne uzbuđuje mnogo zbog toga. Malo ljudi bi od toga napravilo šalu, ali Nikola jeste! 

- Ne bih ni ja sebe izabrao, nisam baš suđen za ove utakmice - rekao je Nikola posle utakmice i objasnio šta se desilo.

Pre početka utakmice NBA asova kapiteni su birali svoje saigrače neposredno pred meč. Rezervni igrači birani su prvi, a za kraj su ostali starteri. Lebron Džejms i Janis Adetokumbo izabrali su po tri saigrača, a kada je "Kralj" trebao da izabere poslednjeg startera, Nikola Jokić je ustao sa stolice i samoinicijativno se priključio njegovom timu. Nije želo da bude poslednji pik na draftu. Jokić se nasmejao, svi su u dvorani prasnuli u smeh, kao i Lebron, ali je zaista sramota da dvostruki MVP bude u poslednja dva pika na draftu za "Ol-star".  Srpski as se našao u poslednjoj rundi zajedno sa košarkašem Juta Džeza Laurijem Markanenom.