06.03.2023.

22:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

NBA poništila Janisov namešten tripl-dabl

U samom finšu meča, grčki košarkaš je došao do lopte posle promašene trojke domaćina, da bi potom krenuo ka košu rivala i na dve sekunde do kraja kada su svi stali, samo udario o tablu i time došao do novog trostrukog dvocifrenog učinka. Pošto mu je nedostajao jedan skok, tako je isti ostvario i utakmicu završio sa 23 poena, 10 skokova i 13 asistencija.

Na taj način je najbolji igrač Baksa nastavio trku za MVP titulu ove sezone, ali i uradio nešto zbog čega će verovatno biti na meti podsmeha i što daje argument svima koji govore da se prava košarka u NBA igra tek u plej-ofu.

Janis je predvodio svoju ekipu do pobede, dok su ga pratili Džejvon Karter sa 20 i Džru Holidej sa 19 poena, a tim iz Viskonsina ima 46 pobeda i 18 poraza što je najbolji učinak u ligi. Na drugoj strani je Bredli Bil ubacio 33 poena, Kristaps Porzingis je dodao 24, a Dani Avdija 17. Vašington je deseti na Istoku sa 30-34.

Ipak, kako piše novinar Zek Lou, prema pravilima lige kako bi se šut smatrao važećim, igrač mora da ima nameru da postigne koš. Tako da, kako stvari stoje, ovaj skok neće ući u zvaničnu statistiku Grka.