Autor: Informer.rs

12.03.2023.

23:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOKIĆ DOMINIRAO, PA PROMAŠIO ŠUT ZA POBEDU! Drama u Denveru, BRUKLIN SLAVI! Džabe novi TRIPL-DABL SRBINA! (VIDEO)

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige je dominirao sa 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija. Na kraju, ipak nije mogao sam iako je stigao do 102. tripl-dabla u karijeri.

Srpski as promašio je prvo šut za dva, a onda u poslednjim trenucima utakmice i šut za tri poena, koji bi "grumenju" doneo još jednu pobedu u najjačoj ligi na svetu.

Nagetsi su ovim porazom nastavili lošu seriju. Doživeli su treći neuspeh u nizu (Čikago i San Antonio), a ključ svega, iako su na kraju imali šut za pobedu možda leži i u trećoj deonici meča, u kojoj su postigli samo 18 poena.

Džamal Marej je ponovo povredio koleno i ne zna se koliko će odsustvovati sa terena, što je dodatni udarac za ekipu Majkla Melouna.

Košarkaši Bruklina su pogodili čak 17 trojki od 44 koliko su šutnuli i samo centri Klekston i Noel bili su bez trojki. Svoj doprinos dali su i Kari i Bridžis i Heris.

Majkl Porter Džunior je postigao 23 poena, Džamal Marej je upisao 16, Eron Gordon 13, a Brus Braun 9 poena.

Na drugoj strani, 25 poena odličnog Mikala Bridžisa, dok je 20 ubacio centar Nik Klekston, Dorijan Fini Smit 15 od čega 5 trojki, a 15 poena uz čak 16 asistencija bio je učinak Spensera Dinvidija.