Autor: Informer.rs

22.03.2023.

21:47

Foto: AP Photo/Derik Hamilton

Sport

KOMEDIJA! EMBID JE MVP, TREBAO JE DA BUDE I PROŠLE GODINE... Amerikanci se POGUBILI! Sve rade da OCRNE Jokića!

Bliži se kraj regularnog dela sezone u NBA ligi, a samim tim i MVP trka ulazi u svoju završnu fazu. Kandidata je mnogo, ali se čini da je sve ostalo na dva imena - Nikolu Jokića i Džoela Embida. 

Srpski košarkaš čitave sezone sam vuče Denver Nagetse, na tripl-dabl proseku je, a tim iz Kolorada lider je Zapada. Jokić ima 24,7 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija u proseku. Sa druge strane Embid ima 33,6 poena u proseku. 

Javnost u Americi je podeljena po pitanju toga da li nagrada treći put uzastopce treba da završi kod Nikole Jokića ili da Embid prekine dominaciju Evropljana. Dok Rivers, trener Filadelfije, nema dilemu...

- Trudim se da se ne mešam u ovu temu. Ali, Džoel je MVP. I prošle godine je trebalo da bude MVP. Mislim da nema potrebe da vodim kampanju i to ne radim, za tim nema potrebe, jer dokazi su tu - rekao je Dok Rivers.

Informer

Već četiri sezone Evropljani vladaju NBA ligom. Dvostruki uzastupni MVP bio je Janis Adetokunbo, a nakon njega je primat uzeo srpski centar Nikola Jokić. Ipak, Rivers smatra da je svaki izbor sem Embida bio pogrešan. 

- Trebalo bi da slavimo momke u ligi. Janis, Džejson Tejtum, Džoker – svi su sjajni. Sve ih poštujem. Ne znam šta se dešava u poslednje vreme, ali čini mi se da biste uzdigli jednog, morate da omalovažavate drugog. Ne, ovde to nije slučaj. Svi su odlični. I nema ništa loše u tome da se kaže, po meni je Džoel najbolji iz te grupe momaka. Nije mi namera nekoga da ocrnim, moramo da zaustavimo ovo što se trenutno dešava - podvukao je Rivers.