24.03.2023.

15:31

Foto: Tanjug

Sport

VELIKA LEGENDA NBA LIGE DAJE GLAS SRBINU! Nikola Jokić je MVP PO SVAKOM KRITERIJUMU!

Nedeljama unazad vlada velika polemika o tome ko bi trebalo da bude MVP u NBA ligi. Trka za prestižnu nagradu, sasvim izvesno, vodiće se između našeg asa Nikole Jokića, Džoela Embida iz Filadelfije i Janisa Adetokumba iz Milvokija.

Informer

 

Kladionice i analitičari u poslednjih 15 dana najveće šanse daju Embidu, koji je podigao formu. Čak je i NBA liga u čuvenoj lestvici rešila da "smeni" Jokića sa prvog mesta kandidata i tu postavi kamerunskog centra.

Međutim, i dalje je mnogo onih koji smatraju da Srbin treba i mora da osvoji priznanje. Među njima je i Pol Pirs, legendarni košarkaš Bostona, Bruklina, Vašingtona i LA Klipersa.

Informer

 

Osvajač NBA lige iz 2008. godine dao je jake argumente zbog čega je Jokić i dalje najbolji igrač u takmičenju, samim tim i na svetu.

- Po mom mišljenju, glavni kandidati su Jokić, Embid i Janis. Ali, kada pogledam malo bolje, Jokić od njih svih radi najviše. On nema drugog Ol-star igrača u svom timu. Embid je najbolji strelac Filadelfije, ali uz sebe ima Džejmsa Hardena. Janis ima Džrua Holideja i Krisa Midltona. Ko je u Denveru drugi najbolji? Možda Džamal Marej, Majkl Porter Džunior ili Eron Gordon? Nisam siguran da li su oni Ol-star igrači - poručuje Pirs.

Čovek koga su tokom karijere zvali "Istina" dodaje još neke stavke zbog kojih misli da je Jokić zaslužio titulu.

- Za mene je MVP onaj ko ima najveći uticaj na igru. Jedan od faktora je i to kako se ekipa snalazi bez njega na terenu. Tu je i fascinantna statistika. Sve govori da je Jokić MVP u NBA ligi - kaže Pirs