Autor: Informer.rs

09.04.2023.

08:41

Foto: USA Today

Sport

SKANDAL U NBA LIGI! Pokrenuta istraga protiv Dalasa!

Dalas je pomeniti meč izgubio 115:112 pred svojim navijačima i tako ostao bez šanse da se domogne plej-ina. Za tim iz Teksasa nije igrao Kajri Irving, dok je Luka Dončić na početku druge deonice završio meč.

Informer

 

Pre meča sa Čikagom trener Džejson Kid je otkrio da im je "rečeno" da odustanu od borbe za doigravanje. Zbog toga je iz tima izostavio skoro kompletnu petorku, odmarao je Irvinga, Hardaveja Džuniora, Grina i Kelbera, a Dončić odigrao samo 12 i po minuta.

- Svi smo želeli priliku da pronađemo način za ulazak u plej-in i nameravali smo da igramo dok nam neko ne kaže drugačije. A danas je dan kad nam je rečeno da učinimo nešto drugačije. Zato će Luka igrati u prvoj četvrtini, a onda je gotov za ovu sezonu - najavio je trener Kid uoči utakmice.

Informer

 

Dalas je sada pod istragom zbog pomenute odluke.

- NBA je započela istragu o činjenicama i okolnostima u vezi sa odlukama i ponašanjem Dalas Maveriksa sa spiskom igrača u vezi sa sinoćnjom utakmicom Dalas - Čikago, uključujući motive koji stoje iza tih akcija - rekao je portparol NBA Majk Bas u subotu popodne.

Dalasu su za plasman na plej-in turnir bile potrebne dve pobede i poraz Oklahome od Memfisa u nedelju.