Autor: Informer.rs

11.04.2023.

11:18

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOĆ U LEĐA JOKIĆU! Puca od ljubomore! Bivši Nikolin saigrač ne želi da Srbin bude najbolji ikada!

Demarkus Kazins, Jokićev bivši saigrač, kaže da as Denvera nije još dokazao da je najbolji centar u istoriji NBA lige.

- Ne sviđa mi se opcija da Jokić bude trostruki uzastopni MVP. Jer onda on postaje konkurent za najboljeg igrača koji je ikada dodirnuo loptu. Mislim da svi možemo da se složimo da on to nije. Ne kažem da on to neće biti i da neće postati kroz karijeru. Međutim sada, nisam ok sa time da o tome pričamo. Nije osvojio ništa, nije bio u finalu. Ima mnogo stvari u igri -  izjavio je Kazins u razgovoru sa Kevinom Garnetom u njegovom podkastu.

Informer

Demarkus kazins

Dodaje da Jokić sa tri uzastopne MVP titule postaje možda najbolji centar ikada.

- Sa tri uzastopne MVP titule on postaje možda najbolji centar ikada. Da li je bolji od Šakila, Oladžuvona, Dankana, Čemberlena… To je teška priča zbog onoga što su ovi momci uradili. Vidimo kako su se njihove karijere razvile. Kako možemo da sedimo i pričamo da je Jokić najbolji centar ikada ili najbolji igrač ikada sa tri MVP nagrade uzastopne - smatra Kazins.

Bivši NBA košarkaš Džej Džej Redik nedavno branio Nikolu Jokića od hejtera, ali je promenio stranu. Srbin nije njegov favorit u borbi za novi MVP trofej.

- Moj MVP je Janis, drugi je Džoel Embid, treći Nikola Jokić, pa Džejson Tejtum i Donovan Mičel. Mislim da Janis neće dobiti nagradu, ali on je MVP, najbolji igrač u najboljem timu. Ima bolji procenat pobeda od Embida i Jokića. Mislio sam da će mi biti teško da ga odaberem zbog broja odigranih utakmica, ali na kraju je Jokić odigrao 69, Embid 68, a Adetokunbo 63. Svi su tu negde. Janis je prvi prema broju postignutih poena u odnosu na odigrane minute i ima 30 poena, 10 skokova i pet asistencija u proseku, kao i preko 50 odsto šuta iz igre - to je samo Vilt Čemberlen uradio - rekao je Redik.