Autor: Informer.rs

24.04.2023.

10:24

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOKIĆ KRIVI SEBE POSLE PORAZA: Promašio sam slobodno bacanje, trojku... Hvala momcima što nisu ljuti!

Srpski centar je ubacio 43 poena, pomogao je saigračima da nadoknade minus od 12 poena u poslednja dva minuta, utakmica je otišla u produžetak, koji su "vukovi" bolje odigrali. 

Jokić je posle meča preuzeo odgovornost za poraz. Mogli su Nagetsi da reše duel pre produžetka, ali je Nikola Jokić u finišu promašio prvo slobodno bacanje, drugo je pogodio.

- Imali smo nekih propuštenih šansi, promašio sam i sam jedno slobodno bacanje pre produžetka. Na kraju su postigli više poena od nas, u finišu sam promašio nekoliko lakih floutera, pa i trojku gde sam bio sam. Tako je, kako je! Moramo svi da uradimo bolji posao, timski i individualno, da budemo bolji  - kazao je Nikola Jokića posle utakmice.

Jokić zna u čemu je problem

Nikol Jokić zna šta Nagetsi moraju da urade u petoj utakmici kako bi dobili Minesotu. 

- Njihov ofanzivni skok, imali su 14 uhvaćenih lopti u našem reketu, neke jako važne. To je verovatno najvažnija stvar - rekao je as Denvera.

Ne krije Jokić da mu je krivo što Denver nije završio posao i dokrajčio rivala koji je bio na kolenima. 

- Imali smo šansu da završimo posao, ali nismo. Oni su se borili, bili su donekle i očajni. Idemo dalje. Marej i ja znamo šta treba da radimo na kraju, teško je biti spreman za taj jedan šut. Zahvalan sam momcima što nisu ljuti na nas. Obično radimo dobar posao, sada to nije bio slučaj. 

Informer

 

Novinare je zanimalo da li je neko savetovao Jokiću da uzme više šuteva za tri poena.

- Nije, bile su to sve čiste situacije, pa sam odlučio da šutiram. Imam veru u svoj šut, nekada pogodim, nekada promašim.