Autor: Informer.rs

26.04.2023.

06:20

Foto: tanjug/ap

Sport

MAESTRALNI JOKIĆ! Srbin odveo Denver u polufinale! Dominacija i novi tripl-dabl (VIDEO/FOTO)

Očekivano, Nikola Jokić je opet vodio svoj tim. Reprezentativac Srbije je ubeležio osmi tripl-dabl u plej-ofu.

Jokić je utakmicu završio sa 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija. Imao je srpski centar neočekivano loš šut iz igre. Samo osam pogođenih šuteva iz 29 pokušaja, promašio je osam od prvih 10 pokušaja, uz čak pet promašaja za tri (3/8). Ipak, u dramatičnom finišu meča je naš as preuzeo odgovornost i vezao sedam poena za vođstvo Denvera od 109:105. Tada su Nagetsi definitivno rešili pitanje pobednika. 

Džamal Mari je u ekipi Denvera bio najefikasniji sa 35 poena, dok su Braun i Gordon ubacili po 14 poena, a 10 je dodao Kentevijus Koldel Poup. Kod Minesote su se istakli Entoni Edvards sa 29 i Karl-Entoni Tauns sa 26 poena i 11 skokova, Gober je imao 16 poena i 15 skokova.

Navijačima u "Bol areni" nije bilo lako, vodila se velika borba u prvom i u drugom poluvremenu. Smenjivali su se jedni i drugi u vođstvo. Denver jeste dobro otvorio meč i poveo 15:5, ali je Monesota uzvratila i preokrenula na 27:12.

Informer

 

Niko nije bio preterano raspoložen u ekipi Nagetsa u tim momentima, ni Jokića nisu služile nišanske sprave, ali je domaćin nekako do odmora uspeo da dođe do egala - 41:41 i to poenima Nikole Jokića.

Informer

 

U nastavku meča Jokić je pogodio važnu trojku pri rezultatu 72:67 za Minesotu, potom je Marej ubacio neke važne poene, pa je pred poslednju deonicu bilo 77:77. Nastavili su Nagetsi u istom ritmu, došli do prednosti, ali je Minesota odbijala da se preda.  Kada je Denver poveo sa pet razlike na pet minuta do kraja Tauns je vratio svoju ekipu u igru, a onda je Nikola odlučio da reši sve dileme i pitanje pobednika. Na 90 sekundi do kraja meča Jokić je ubacio osam poena. Prvo je izborio dva penala i pogodio ih, pa uhvatio svoj promašaj i poentirao, a onda realizovao još jedan šut pod faulom i dodatno bacanje. Kad je Jokić u ekipi, Denver ne mora da brine, uvek će "izmisliti" neke poene, kad je najvažnije.