Autor: Informer.rs

29.04.2023.

07:38

Foto: Tanjug

Sport

AU, KAKVO PONIŽENJE! Lejkersi UNIŠTILI Memfis, Stef Kari nije dovoljan Voriorsima! (VIDEO)

Demolirali su Lebron Džejms, Entoni Dejvis i društvo drugoplasirani tim regularnog dela sezone. Razbucali su rivala sa 40 razlike i sada čekaju pobednika meča Sakramento - Golden Stejt, nakon što su Kingsi u šestoj utakmici iznenadili šampione i slavili sa 118:99 u San Francisku.

Lejkersi su odigrali fenomenalno, a blistao je Dianđelo Rasel, koji upisao 31 poen. Lebron Džejms i Entoni Dejvis su takođe bili sjajni, a Lebron je postigao 22 poena uz pet skokova i šest asistencija, dok je Entoni Dejvis ubacio 16 poena uz 14 skokova! On se istakao i blokadama koje su mamile uzdahe i brutalnim zakucavanjem preko Džerena Džeksona Džuniora, koji je proglašen za najboljeg defanzivca sezone, pa je ovaj potez još vredniji.

Ekipa iz Los Anđelesa je već posle prve četvrtine došla do dvocifrene prednosti, koju su nestvarno uvećavali u nastavku meča, a do kraja druge deonice ona je došla i do 20 poena razlike. U trećoj četvrtini premašila 30, da bi u u poslednjoj deonici Lejkersi nastavili da gaze nesrećni Menfis, pa je na kraju i slavio sa 40 u svoju korist.

U poraženom timu Dža Morant je podbacio, a ubacio je 10 poena uz pet skokova i šest asistencija. Santi Aldama je bio najefikasniji sa 16 poena, a Dezmond Bejn je dodao 15.

Lejkersi sada čekaju epilog poslednje utakmice u seriji između Sakramenta i Golden Stejta, gde će Kingsi na svom terenu pokušati da izbace aktuelne šampione.

Kingse su predvodili sjajni Malik Monk sa 28 poena 7 skokova i 4 asistencije, dok je Dieron Foks dao 26 poena uz 11 asistencija i šest skokova. Iako je u Golden Stejtu odlično igrao Stef Kari koji je postigao 29 poena, i Klej Tompson koji je upisao 22, to Voriorsima nije bilo od pomoći!