Autor: Informer.rs

01.05.2023.

17:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

ZBOG JOKIĆA NAVIJAČI PROGONE ZVEZDU SANSA! Srbin mu DRŽAO ČAS KOŠARKE - fanovi POLUDELI! (VIDEO)

Finale pre finala - mnogi su tako okarakterisali duel Denver Nagetsa i Finiks Sansa u polufinalu Zapada. Četa Majkla Melouna deklasirala je velikog rivala na startu plej-of serije. Bili su Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem zbog čega se na udari navijača Finiksa našao Deandre Ejton. 

Momak sa Bahama nalazi se pod konstantnim pritiskom budući da navijači od njega očekuju više. Ipak, Ejton se pokazao kao odličan izbor pod košem, sem kada je naspram njega Nikola Jokić. CEntar Sansa je prvi meč završio sa 14 poena, ali samo sedam skokova. Sa druge strane - dvostruki uzastupni MVP ubacio je 24 koša uz čak 19 skokova! 

Sve to bio je daleko manji razlog za nezadovoljstvo kod navijača budući da su svi svesni ogromne razlike u kvalitetu. Ono što najviše smeta fanovima Sansa je njegova nezainteresovanost za bilo šta, a kao primer su uzeli borbu za skok između Jokića i Durenta. Tada je Ejton kao nemi posmatrač gledao šta se dešava i nije pomogao svom saigraču. 

Denver je prvi meč dobio rezultatom 125:107, a drugi duel na programu je u noći između ponedeljka i utorka u četiri ujutru.