Autor: Informer.rs

02.05.2023.

06:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOKIĆEV TEROR SE NASTAVLJA! Srbin izrešetao Sanse za vođstvo Denvera od 2:0! Ubacio čak 39 poena! (VIDEO/FOTO)

Srpski centar je briljirao pred navijačima u  "Bol Areni" u Denveru. Utakmicu je završio sa 39 poena, 16 skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i jedna blokada. Maestralnom partijom je još jednom podsetio zašto je dvostruki uzastopni MVP.

Takođe, Jokić je oborio rekord Šekila O'Nila, jer mu je ovo 11. meč plej-ofa sa bar 30 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Pored Nikole bio je raspoložen Gordon, koji je ubacio 16 poena, dok je Kaldvel-Poup dodao 14, Džamal Marej je ostao na skromnih 10 poena.

U Finiksu je dominirao Devin Buker sa 35 poena, pet skokova i šest asistencija, kao i Kevin Durant koji je završio sa 24 poena i osam uhvaćenih lopti.

Informer

 

Finiks nije bio ni blizu da napravi iznenađenje u Koloradu, zahvaljujući pre svega Nikoli Jokiću. Upalio je MVP mod, odigrao vrhunski meč, radio je šta je hteo i razbiro Sanse. 

Nagetsi su malo kaskali na startu utakmice, ali su sjajno odigrali drugu četvrtinu kada su napravili seriju od  8:0 i odlepili se od Sansa. Međutim, Buker je do kraja poluvremena vodio goste koji su pred početak treće deonice imali koš prednosti (42:40). 

Nastavio je Buker da puni koš Denvera, Nagetsi nisu imali rešenje za njega, pa je Finiks tokom treće četvrtine imao i osam poena prednosti (64:56). Međutim, pred kraj deonice je srpski centar žestoko uzvratio najraspoloženijem igraču Finiksa, pa je pred poslednju deonicu Jokić imao 31 ubačen poen.

Denver je u nastavku dozvolio Sansima da ubace samo 14 poena, što je, ispostavilo se, bilo ključno. Uz Jokića je "proradio" i Kaldvel-Poup, koji je ubacio tri trojke, pa su Nagetsi sačuvali prednost i stigli do vođstva u seriji  od 2:0. 

Informer

 

Serija se sada seli u Finiks. Treća utakmica na programu je u noći između petka i subote u 04.00. Denver vodi 2:0, ali posao još nije završen.

Filadelfija je bez Džoela Embida savladala Boston u prvom meču i napravila brejk - 115:119. Džejms Harden je briljirao sa  45 poena. Najbolji uz Tejtuma, koji je imao 39 poena, u ekipi Bostona bili su Džejlen Braun sa 23, odnosno Malkolm Brogdon sa 20 poena.