Autor: Informer.rs

02.05.2023.

19:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

BLUCIFER LEDI KRV U ŽILAMA JOKIĆEVIM RIVALIMA! Denver ima svog DEMONSKOG KONJA! Horor priča! (FOTO)

I vrapci na grani znaju koliko srpski as voli konje, i slobodno vreme provodi obično gledajući trke, ili učestvujući na raznim konjičkim manifestacijama u svom gradu, gde njegova porodica ima i svoj konjički klub i ergelu, koja se iz godine u godinu uvećava.

Ono što ne zna baš svako je, da je jedan od simbola grada Denvera, upravo konj.

Ni manje, ni više nego plavi mustang. Plavi mustang, sa crvenim očima. I zvuči, a i izgleda demonski.

Informer

"Blucifer", kako je kolokvijalno poznat ovaj konj, nalazi se na Međunardnom aerodromu u Denveru, i dočekuje sve one koji dođu u grad, a između ostalog, i sve Jokićeve protivnike.

Ipak, postoji jedna vrlo jeziva priča vezana za ovu 9,8 metara visoku skulpturu propinjućeg konja sa neonskim crvenim okom koje svetli u mraku.

Ovo umetničko delo vezano je za smrt svog tvorca Luisa Himeneza.

Naime, Himenez je preminuo 2006. godine u 65. godini života u svom studiju, ali okolnosti nisu baš "najobičnije". Sve se odigralo u njegovom studiju u Novom Meksiku, dok je radio na ovoj preko četiri tone teškoj skulpturi. Naime, jedan od tri dela skulpture se otkačio sa dizalice, i prikovao Himeneza za čeličnu potpornu gredu, i tako mu presekao arteriju na nozi.

Informer

Himenez je preminuo od posledica krvarenja, a hitna pomoć nije mogla ništa da učini. Nakon ove nesreće, "Blucifer" je ostao upamćen kao demonski konj, koji je ubio svog vajara, i sa njim se povezuju mnoge jezive priče.

Blistaju Denver Nagetsi u plej-ofu NBA lige, i čini se da dugo nisu bili konkurentniji za osvajanje prestižnog prstena.

Nagetsi imaju 2:0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Finiks Sansa, i čini se da su na odličnom putu da dođu do finala konferencije. 

Ipak, jasno je da se tu neće zaustaviti Jokić i družina, i da je cilj jasan, a tajanstveni "Blucifer" i njegova jeziva priča, samo će još više "plašiti" i zastrašivati sve protivnike