Autor: Informer.rs

03.05.2023.

07:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

Lejkersi RAZNELI Voriorse, Majami napravio BREJK za 1:1 protiv Niksa!

Briljitrao je Entoni Dejvis sa 30 poena i 23 skoka uz pet asistencija i četiri blokade. Brejku je doprineo i Lebron Džejms dabl-dablom sa 22 poena i 11 skokova, Rasel i Šruder su dodali po 19 poena, pa je tim Lejkersa pokazao da ima više oružja za završnicu sezone. 

S druge strane, Stef Kari je imao 27 poena, šest skokova i tri asistencije uz 10/24 iz igre, Tompson je dodao 25 poena, Pul 21, a Voriorsi su u završnici uspeli da nagoveste senzaciju.

Informer

Pobednici ove serije igraće protiv boljih iz Denver - Finiks u finalu Zapada, Nagetsi trenutno vode 2:'0. Sa druge strane igraju Niksi i Majami (1:1) i Boston - Filadelfija (0:1).

Informer

Košarkaši Njujork Niksa savladali su na svom parketu Majami Hit u drugom susretu polufinalne serije Istočne konferencije NBA lige - 111:105. Ekipa sa Floride nije uspela bez najboljeg igrača, Džimi Batlera, da dođe do još jednog trijumfa. 

Informer

 

Najefikasniji kod Njujorka bio je Džejlen Branson, koji se zaustavio na 30 poena, a pratili su ga Džulijus Rendl sa 25 i  Džej Beret, koji je sakupio 24 poena. Hart je meč završio sa 12 poena,  isto toliko skokova, ali i devet asistencija.

Sa druge strane, oslabljen Majami je u ovakvom sastavu predvodio Kejleb Martin, koji je upisao 22 poena i osam skokova, a pored njega su se istakli Gejb Vinsent sa 19, Maks Štrus sa 17 i Bem Adebajo sa 15 poena.

Informer

 

Serija je sada izjednačena, rezultat je 1:1, a ista se seli na Floridu, gde će Hit biti domaćin naredne dve utakmice.