Autor: Informer.rs

12.05.2023.

07:14

Foto: Tanjug/AP

Sport

BROJKE NE LAŽU - JOKIĆ JE GENIJALAC! Srbin ima TRIPL-DABL u proseku! NESTVARNO...

Minesota je pregažena, za Finiks je Denveru bilo potrebno nešto više snage i truda, ali su i Sansi prevaziđeni, a kako i ne bi bili kada u timu iz Kolorada igra Nikola Jokić. Srpski reprezentativac pružao je spektakularne partije tokom regularnog dela sezone... Mnogi su mislili da bolje ne može, ali je po ko zna koji put dvostruki uzastupni MVP demantovao sve! 

Plej-of se nije pošteno ni "zakuvao", a Jokić je uspeo da obori brojne rekorde u NBA ligi. Večeras je protiv Finiksa došao do svog 11. tripl-dabla u doigravanju pošto je meč završio sa 32 poena, 12 asistencija i 10 skokova čime je popravio svoj prosek u plej-ofu ove sezone. 

Nekoliko asistencija delile su Jokića od prosečnog tripl-dabla na kraju regularnog dela sezone, ali u plej-ofu Srbin to neće dozvoliti. Nakon 12 utakmica u doigravanju centar Denvera prosečno beleži nestvarnih 34,5 poena, 13,2 skoka i 10,3 asistencije! 

Informer

Da stvar po Denver bude bolja srpski internacionalac ne mora da igra sam budući da redovno ima ispomoć makar u jednom od saigrača. Večeras su to bili Džamal Marej i Kentavijus Koldvel Poup, a zapravo to i jeste suštinska razlika između Jokića i novopečenog "MVP-a" Džoela Embida. 

Jokić igra za tim, sa druge strane tim igra za Embida!