Autor: Informer.rs

12.05.2023.

12:24

Foto: EPA

Sport

OVAJ "GENIJE" MISLI DA JOKIĆ NIJE MVP! Amerikanac napravio NAJVEĆU ŽIVOTNU grešku!

Mnoge je zaprepastila informacija da je Nikola Jokić dobio "samo" 99 glasova od mogućih sto u finalu MVP trke. Neko od glasača smatra da srpski centar nije ni trebao da se nađe u najužem izboru pa je rešio da se napravi "pametan" i jedini ne glasa za centra Denver Nagetsa. 

Nije dugo "odmetnik" bio anoniman, a ubrzo je otkriveno da se radi o Marku Džeksonu! Bivši američki košarkaš trenutno radi kao komentator i analitičar za ESPN, svojevremeno je radio i kao trener u Golden Stejt Voriorsima, ali je "šut kartu" dobio 2014. godine kada se obreo u televizijske vode. 

Jokić koji je tokom ligaškog dela sezone prosečno beležio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija, sjajne partije nastavio je da pruža i u plej-ofu, ali ni to nije bilo dovoljno za Džeksona da ga stavi u "Top5" u MVP glasanju. 

Informer

Vredi napomenuti da se radi o bivšem plejmejkeru koji je u NBA ligu stigao 1987. godine kao 18. pik na draftu. Branio je boje Njujork Niksa, Los Anđeles Klipersa, Indijana Pejsersa, Toronto Reptorsa, Juta DŽezera, Hjuston Roketsa, a jednu sezonu proveo je čak i Denver Nagetsima. Za to vreme nije spadao u red najboljih i ostvario je samo jedan poziv na "Ol-Star". Bilo je to 1989. godine....

Sat vremena nakon što je objavljeno da se radi o Marku Džeksonu, Amerikanac je uputio javno izvinjenje NIkoli Jokiću.