Autor: Informer.rs

16.05.2023.

21:30

Foto: Tanjug/AP

Sport

DA SE NAJEŽIŠ! Amerikanci se KLANJAJU Jokiću! Poezija, poseban je... Sve je spremno za SPEKTAKL u FINALU! (VIDEO)

Sve je spremno za spektakl u finalu Zapada! Košarkaši Denver Nagetsa predvođeni Nikolom Jokićem dočekaće Los Anđeles Lejkerse u svojoj "Bol areni" u okviru prvog meča finalne serije, a na društvenim mrežama NBA lige počelo je "loženje" uoči duela u Koloradu! 

Jasno je da su sve oči javnosti uprte u Nikolu Jokića koji igra fantastično tokom čitave sezone. Mnogi su sumnjali da će Srbin nastaviti sa tim igrama u plej-ofu, ali ih je sve demantovao budući da centar Denvera igra još bolje! Na poslednjih deset utakmice pet  puta je zabeležio tripl-dabl, a u ovoj "postsezoni", kako Amerikanci nazivaju doigravanje, beleži nerealne brojke! 

Srpski centar demolirao je Minseotu u prvom kolu plej-ofa, potom je sličnu stvar uradio i protiv "moćnih" Finiksa koji su odmah nakon eliminacije otpustili trenera Monti Vilijamsa. O njegovim igrama dovoljno govori podatak da je igrač sa najvećim indeksom korisnosti u istoriji plej-ofa NBA lige! 

Zbog toga ne treba da čudi najava NBA lige za prvi duel između Nagetsa i Lejkersa. Iako je Lebron Džejms "veća zvezda" u odnosu na Jokića, čelnici najjačeg košarkaškog takmičenja rešili su da srpskog centra stave u prvi plan i preko njega raspale navijače uoči večerašnje utakmice u "Bol areni". 

Na zvaničnim mrežama NBA lige objavljen je snimak sa najboljim potezima Nikole Jokića iz plej-ofa, a sve uz sjajan tekst! 

- Čista košarkaška poezija! Nikola Jokić je poseban u ovom plej-ofu - navodi se u tekstu NBA lige...

Prvi duel između Denvera i Lejkersa na programu je u noći između utorka i srede od 02:30 po srednjeevropskom vremenu!