Autor: Informer.rs

20.05.2023.

13:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

Jokić nije mogao da dobije BOLJE VESTI pred treću utakmicu sa Lejkersima

Nagetsi će u treći meč, koji je na programu u noći između subote i nedelje (02.30 časova), ući u punom sastavu - bez povređenih igrača!

Harison Vind, novinar koji prati Nagetse,  ističe da se nijedna igrač Majkla Melouna nije našao na standardnoj listi povređenih koja se prijavljuje pred svaki meč.

Pod znakom pitanja, kada je u pitanju Denver, bio je Kentavijus Kaldvel - Poup, dok Lejkersi imaju većih problema s ozbirom na tod a povredu vuče Lebron Džejms.On će stisnuti zube i igrati do kraja sezone, a najavio je da razmišlja o operaciju tokom leta.

Informer

 

Nije na odmet podsetiti, Nagetsi vode sa 2:0 protiv tima iz Los Anđelesa u finalu Zapadne konferencije, a čak 92,6 odsto timova koji su imali tu prednost u plej-ofu, rešavalo je serije u svoju korist. U istoriji NBA lige zabeleženo je 447 plej-of serija u kojima su timovi imali vođstvo od 2:0. Čak 414 puta ekipe koje su stekle takvu prednost prošle su dalje, što je procenat uspešnosti od 92,6 odsto. Sa druge strane, ekipe su se "iz mrtvih" vraćale samo 33 puta, odnosno u svega 7,4 odsto situacija. Poslednji takav slučaj desio se u aktuelnom plej-ofu. 

Nagetsi su pokazali da mogu da slave i u mečevima na veliki, kao i na mali broj poena.

- Prvi meč je bio sa mnogo koševa. Drugi je bio suprotan tome. Imamo samopouzdanje, videli smo sve, svaku situaciju. Kroz ligaški deo sezone, zatim tekući plej-of i one prethodne prošli smo dosta toga. Mirni smo. Znamo kako da dođemo do šuteva koje želimo - kazao je Nikola Jokić.