Autor: Informer.rs

24.05.2023.

07:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

LEGENDA U TRANSU ZBOG JOKIĆA! Niko ovako nije pričao o Srbinu, uporedio ga je sa najvećima!

Legenda NBA lige i Los Anđeles Lejkersa, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Medžik Džonson, čestitao je Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima plasman u veliko finale i svrstao Srbina među NBA velikane.

"Jokić je imao tripl-dabl učinak u seriji pa je proglašen za MVP-ja."Džoker" mjenja košarkašku igru pred našim očima poput Majkla Džordana, Lerija Birda, Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kobija Brajanta, Karima Abdul-Džabara i Šekila O'Nila", napisao je Medžik na Tviteru.

Informer

 

Nikola Jokić je dobio priznanje za najboljeg igrača finala Zapadne konferencije,  nagradu "Medžik Džonson", koja se dodeljuje MVP-u, odnosno najkorisnijem igraču finala u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Informer

 

Jokić je surovo dominirao tokom čitavog plej-ofa i zabeležio je ukupno osam puta tripl-dabl učinak, a čak tri puta je to uradio u četiri finalna duela sa Lejkersima. Četvrti meč završio je sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija! Jokić je u četvrtom meču ispisao istoriju NBA lige. Oborio je rekord Vilta Čemberlena star 56 godina osmim tripl-dablom u plej-ofu, imao je sedam tripl-dablova.