Autor: Informer.rs

30.05.2023.

06:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

SRPSKO FINALE USRED AMERIKE! Kraj drame, Majami ide na Jokića! Ništa od istorijskog preokreta (VIDEO/FOTO)

Biće to srpsko NBA finale - s jedne strane Nikola Jokić, a sa druge "ruki" Nikola Jović.

Svi su očekivali da će Boston postati prva ekipa u istoriji NBA koja će se vratiti i pobediti posle minusa od 0:3. Posle vođstva Majamija od 3:0, Seltiksi su dobili sledeće tri utakmice i vratili seriju u Boston, ali ipak su posustali kada je bilo najvažnije. Nisu uspeli da postanu prvi od 150 timova koji bi okrenuli seriju posle 0:3.

Džimi Batler je imao druge planove. Bio je najbolji u pobedničkom timu sa 28, dok je  Kejleb Martin dodao 26 poena,a Adebajo je imao 12 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Kod Seltiksa, Braun je postigao 19 poena, ali je imao i osam izgubljenih lopti, kao i očajnih 8-23, dok je Tejtum postigao samo 14 poena.

Prva utakmica Denvera i Majamija počinje u noći između četvrtka i petka (2. jun) od 02.30 časova u Denveru, koji nima prednost domaćeg terena.

Seltiksi su odigrali očajnu utakmicu, ni u jednom segmenut nisu mogli da pariraju Majamiju koji se zasluženo plasirao u finale i pokušaće da dođe do četvrte titule, bili su  prvaci 2006, 2012. i 2013. godine. Boston nije imao nikakve šanse protiv raspoloženih igrača Majamija, a trenutak koji je prelomio meč desio se na startu utakmice kada je najbolji igrač Bostona Džejson Tejtum u skoku doskočio na nogu Gejba Vinsenta i izvrnuo zglob.

Odmah je bilo jasno da je povreda ozbiljna. Stisnuo je zube, borio se i odigrao 42 minuta, ali to nije bilo to. Nije to bio pravi Tejtum. Videlo se da igra u grču, da ne može da pruži 100 odsto. U odsustvu najboljeg igrača očekivalo se da će Smart i Braun preuzeti odgovornost, ali su i oni podbacili, pa je Majami imao nogo lakši posao i nije prokockao šansu, deklasirao je Seltikse u odlučujućem meču i izborio veliko finale

Uskoro opširnije..