Autor: Informer.rs

30.05.2023.

10:00

Foto: AP/Photo

Sport

LEGENDA NBA I NJEGOVA MAMA U ČUDU ZBOG JOKIĆA: Šta je to? Izgleda kao osmo svetsko čudo

Majami Hit je u finalu Istočne konferencije savladao Boston sa 4:3, pa će prvi meč u borbi za prsten odigrati u Denveru u noći između četvrtka i petka.

Denver je apsolutni favorit, naravno, ima Nikolu Jokića, a pohvale na račun našeg asa stigle su i od legendarnog Vinsa Kartera i njegove majke, koja je gostovala u podkastu.

- Kad god vidim Jokića, kako spušta loptu na parket, izgleda kao osmo svetsko čudo. Čovek te veličine, sa takvim rukama, koji ume da dodaj. Šta je to? - rekla je Vinsova majka.

Legednarni NBA as, poznat po zakucavanjima i čuvenim letovima, sipa je komplimente na račun našeg asa.

Informer

Vins Karter

- Evo šta je ludo kod toga. Kad god bi došao do lopte posle skoka i započeo kontru, nije izgledalo smotano, traljavo, već bi odbrana morala da trči pun sprint kako bi prestigla loptu. Kao da želi da ih natera da trče. I to ne rade jer je lopta kod nekog beka, već vas centar natera da trčite. To nije lako.

Karter je potom upozorio Denver da ne sme da zaboravi kakvog igrača ima. 

- Imate razloga da budete ponosni. Bili ste ispod radara čitave sezone i dokazali ste u plej-ofu. Ljudi su želeli da vide da li mogu da budu isti tim kao tokom regularnog dela sezone. Devin Buker je igrao neverovatno, ali jednostavno nije bilo dovoljno - zaključio je Karter.