Autor: Informer.rs

30.05.2023.

13:43

Foto: USA Today/Starsportphoto

Sport

DIVAC IMPRESIONIRAN: Jokić zaslužuje NBA prsten, on je TAJ!

Majami je pobedio Boston sa 4:3 u seriji i obezbedio veliko finale sa Denverom koji predvodi naš reprezentativac.

Nagetsi su impresionirali sve ljubitelje košarke nakon što su razbili Los Anđeles Lejkerse sa 4:0 u finalu Zapadne konferencije, a ni Vlade Divac nije ostao imun na Jokićeve majstorije.

Bivši košarkaš Lejkersa, Šarlota i Sakramenta smatra da je momak iz Sombora taj koji zaslužuje NBA prsten više nego iko.

Informer

Ceo svet mu aplaudira: Nikola Jokić

- Što da ne može do prstena? Ako neko zaslužuje, onda je to Jokić. Svi smo veliki njegovi navijači i nadamo se uspehu ove godine. Naši košarkaši dolaze iz škole košarke koja je napredna. Nikola je naš, divno ga je gledati i nadamo se osvajanju titule - rekao je Divac.

Da li će Jokić nakon NBA finala skratiti odmor i pridružiti se reprezentaciji Srbije za sada nije poznato. Divac misli da ekipa Svetislava Pešića ima šanse za uspeh na Mundobasketu na Filipinima ako odnos momaka prema reprezentaciji bude bolji.

- Imamo kvalitet, nova generacija je dobra i uspešna, pravili su uspehe i nadam se da će i ove i sledeće godine takođe imati uspeha na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Po kvalitetu smo u vrhu, ono što bi trebalo bolje da se uradi je hemija i odnos prema igranju za reprezentaciju i nadam se da će genracija koja dolazi to kreirati. Kada imate hemiju u ekipi, to pomogne u teškim trenucima - jasan je Divac.