Autor: Informer.rs

03.06.2023.

11:28

Foto: reuters

Sport

JOKIĆ MU URUČIO OTKAZ I NAJVEĆI UGOVOR IKADA: Zbog Denvera izgubio posao, a onda ispisao ISTORIJU

Sastavili su Finiks Sansi moćan sastav uoči ove sezone pošto su Devinu Bukeru, Krisu Polu i Deandre Ejtonu "doveli"  Kevina Durenta. Ipak, ni to nije bilo dovoljno klubu iz Arizone da napadne titulu pošto ih je u polufinalu Zapada zaustavio Nikola Jokić. 

Cenu eliminacije platio je trener - Monti Vilijams. Amerikanac koji je pre dve sezone Finiks odveo do finala NBA lige dobio je otkaz nakon poraza od Denvera, a već danas potpisao je novi ugovor i to najveći u istoriji. 

Adrijan Vojnarovski i ESPN.a otkriva da je Vilijams pristao na šestogodišnji ugovor koji je vredan 78,5 miliona dolara, što je najveći trenerski ugovor u istoriji NBA lige. 

Informer

- Pre nedelju dana nisam bio siguran šta će doneti budućnost, ali posle razgovora sa Tomom i Trojem, bio sam uzbuđen što sam čuo njihovu viziju za Pistonse. Imali su promišljen plan i veoma sam zahvalan na akcentu koji su stavili na ličnu stranu ovog posla. Pokazali su razumevanje prema meni i mojoj porodici tokom ovog procesa - rekao je Monti Vilijams. 

Detroit Pistonsi su "tenkovali" ove sezone i upisali samo 17 pobeda tokom čitave sezone. Ipak, dolaskom Monti Vilijamsa jasno je da se franšizi iz Močingena planovi i ambicije menjaju.