Autor: Informer.rs

08.06.2023.

05:58

Foto: Reuters

Sport

SPOLSTRA POBESNEO NA KONFERENCIJI: Novinar mu OČITAO BUKVICU, trener Majamija POLUDEO!

Denver je ponovo poveo u finalnoj seriji NBA lige pošto su na Floridi vratili brejk i slavili protiv Majamija. Nagetsi su razbili domaći sastav 109:94 zbog čega je Erik Spolstr bio vidno iznerviran na konferenciji za medije. 

- Jokić i Marej se savršeno uklapaju! Mogu da pogode iz svake pozicije, izuzetno opasan tandem, ali mislim da smo mi ovu utakmicu fizički izgubili. Bili smo slabi u duelima, svaka "50-50" lopta završila je kod njih i to u ključnim momentima. Od njih smo očekivali da će igrati sjajno, bili su prava verzija sebe, ali nismo očekivali da ćemo fizički toliko pasti, to je napravilo najveću prevagu - rekao je Erik Spolstra nakon utakmice. 

Denver večeras nije bio šuterski raspoložen, ali je zato imao izuzetnog Nikolu Jokića pod košem. Ističe Spolstra da su poeni iz reketa koje su Nagetsi postigli bili ključni. 

- Ne moraju da šutiraju za tri da bi pobedili kada su dali 60 poena iz reketa. Nismo se dobro branili, primili smo mnogo poena iz tranzicije. Mislim da smo imali šanse u napadu, ne znam tačan procenat iz reketa, ali to nismo dobro koristili. Naravno na to je uticala i njihova dobra odbrana, nismo bili na svom nivou večeras - dodao je trener Majamija. 

Informer

Pitali su novinari Spolstru šta je večeras nedostajalo njegovom timu da upiše pobedu protiv Denvera. 

- Da bi pobedili utakmicu morate da "otkačite" deo kod ničijih lopti, da dobijate sve "50-50" duele, kada to imate onda sve lakše radite - rekao je Spolstra, a potom mu jedan novinarski komentar nije prijao. 

- Denver je napravio najveću razliku u skokovima još od 1972. godine u finalima, da li ste to rekli igračima ili je bila priča samo o "50-50" loptama pošto smo samo to čuli od vas od kako ste došli - rekao je jedan od novinara na šta je Spolstra odgovorio, "Lepo rečeno".

Dotakao se trener Majamija činjenice da je do naredne utakmice ostalo manje od 48 časova, ali je Spolstra uveren da je to prednost njegove ekipe.